Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Descriere
Certificatul energetic este obligatoriu pentru toate locuintele (case, apartamente) care se vand sau se inchiriaza.

Conform Legii 372/ 2005 modificata prin Legea 159/ 2013, orice contract de vanzare-cumparare sau inchiriere incheiat fara existenta certificatului energetic, este lovit de nulitate.
Certificatul Energetic incadreaza cladirea intr-o grila energetica (asemanatoare cu cea folosita la electrocasnice) in functie de consumurile de energie ale cladirii pentru incalzire, prepararea apei calde, iluminat, ventilare/ climatizare (daca este cazul).

De asemenea, se urmareste si determinarea emisiilor de bioxid de carbon in atmosfera in urma consumului de energie pentru asigurarea confortului termic si conditiilor adecvate desfasurarii activitatilor umane.

Acest lucru are ca scop reducerea consumurilor de resurse energetice primare si utilizarea unor surse de energie neconventionale (energia soarelui (panouri solare si fotovoltaice), a vantului, geotermala (pompe de caldura, etc) precum si reducerea emisiilor de bioxid de carbon si limitarea consecintelor efectului de sera (fenomenele climatice extreme).
Din Gura in Gura
Alte Produse